Čišćenje ugostiteljskih napa i ventilacije

Masni sustav pare (para) sastavni je dio svake kuhinje u restoranima, hotelima ili bilo kojoj drugoj kuhinji u kojoj se hrana priprema za veliki broj ljudi.

Dobar, funkcionalan sustav ventilacije jednako je važan kao i kvalitetna oprema za kuhanje.

Ventilacija u kuhinji ima ulogu da u procesu termičke obrade namirnica, sve masne pare koje se tijekom ovog procesa oslobađaju da se najbrže transportiraju/eliminiraju iz prostorije.

Elementi koji čine ventilacijski sustav kuhinje su:

Čišćenje ugostiteljskih napa i ventilacije | DMM TIM | Umag | Buje | Novigrad | Istra

- napa
- kapuljačni filtri - vrsta metalne mreže ili guste perforirane folije
- kanali za transport masnih para
- protupožarna zaklopka
- ventilator
- filteri za uklanjanje masti - elektrostatska filtracija
- filtri za uklanjanje mirisa - filter s aktivnim ugljenom

Otvori za kuhinjsku mast su najveći rizik od požara ako se ne održavaju redovito. Masne pare taložene u ventilacijskom sustavu lako su zapaljive, pa je održavanje takvih sustava predviđeno zakonima i propisima. Nakupljanje masti također uzrokuje velike probleme na uređajima za ventilacijski sustav i uzrokuje teško rad i, ako se ne prekinu na vrijeme, rezultirat će ozbiljnim neuspjehom.

Redovito održavanje ventilacijskog sustava kuhinje kontroliraju inspekcijske službe. Tijekom njihove kontrole, korisnik ventilacijskog sustava dokazuje ugovorom ovlaštenog poduzeća za njegovo održavanje, a Evidencija usluga koju je ovlašteno poduzeće dokazao datum zadnjeg čišćenja sustava.

D.M.M. - TIM d.o.o. je ovlaštena tvrtka za čišćenje ventilacijskih sustava u kuhinji i jedna je od vodećih tvrtki u ovom području po broju profesionalnih kuhinja koje održava. Nakon svakog odmašćivanja sustava, izdajemo Zapisnik o obavljenim uslugama koji vrijedi za inspekciju.

Neka profesionalna služba vodi brigu o vašem ventilacijskom sustavu u kuhinji.

D.M.M. - TIM d.o.o.

Škrinjari 23a, 52 470 Umag

D.M.M.-Tim d.o.o.2020@Copiright . All right reserved. Created by ProBiz